Ako mam nainstalovat phpbb forum na server - krok po kroku??

Fórum zrušené, návody boli presunuté <a href="http://www.phpbb.sk/kategorie-clankov-cl45.html">sem</a>

Moderátor: Moderátori

Ako mam nainstalovat phpbb forum na server - krok po kroku??

Poslaťod Dado Dj » Sob Jún 23, 2007 1:15 pm

Prosim vas surne potrebujem nejaky navod ako zvladnut instalaciu phpbb fora na server ....
Dakujem
Dado Dj
Návštevník
Návštevník

Poslaťod matt21 » Sob Jún 23, 2007 1:23 pm

Z phpbb podporou končím, lebo ľudia si to nevedia vážíť... :!: :!: :!:
Obrázok užívateľa
matt21
Expert
Expert

Jednoduche

Poslaťod Mephisto » Pon Aug 06, 2007 12:03 am

Este dnes rano som to nevedel ani ja ale je to fakt jednoduche. Veci ktore potrebujeme su: total commander, a registraciu na freehostingu www.ic.cz. Server www.ic.cz som zvolil preto lebo sa tam najviac viznam a je to najjednoduhsie. Takze budeme postupovat krok po kroku:

1. Zaregistrujeme sa na servery http://www.ic.cz
2. Prihlasime sa na server http://www.ic.cz
3. Na lavej strane mame rozne polozky....zvolime si "Databáze Mysql" a potom "Stav MySql"......bude nam pisat ze databaza je Neaktivna, ale mi klikneme na "aktivovat MySql" (alebo na nieco podobne)
4. Zadame heslo do databazy (heslo si mozte vymysliet
5. Este raz klikneme na "Stav MySql", a zobrazia sa nam informacie o databaze....toto okno si nechame otvorene
6. Otvorime si Total Commander
7. Na vrchu total commandera su ikonky a mi klikneme na ikonu na ktorej je napisane "ftp"
8. Otvori sa nam nove okno......klikneme na "nove spojenie..."
9. Ideme vypisovat: Relacia(session) - nazov pripojenia (vymyslite si)
Nazov hostitela - vaseforum.sk
Pouzivatel(user) - vaseforum.sk
Heslo - heslo od ftp (ak nezadate tak bude pitat pri pripojeni)
10. Ostatne policka netreba vyplnovat....klikneme na OK
11. V zozname pripojeni si vyberieme nase a klikneme na "Pripojit"
12. Na jednej strane Total Commanderu by sa malo zobrazit FTP pripojenie
a na druhej HDD (vas pevny disk)
13. To ca mate na ftp, vsetko vymazte
14. Ak este nemate stiahnutu jednu s verzii phpBB tak si ju mozete stiahnut na tejto stranke
15. Ked uz to mate stiahnute tak si to cez Total Commander skupirujte z vasho pevneho disku na FTP pripojenie
16. Na strane kde je ftp si klikneme na subor "config.php" a zvolime "subor -> zmenit atributy..."...a tam kde je napisane cislo 644 napiseme 777
17. Potom si otvorte nove okno vo vasom prehladavaci
18. Napiste url vaseho fora
19. Ak ste toto vsetko spravili spravne tak by sa mala objavit instalacia

INSTALACNE HODNOTY VIPLNIME TAKTO:

Default board language: Predvoleny jazyk
Database Type: typ vasej databazi (netreba menit)
Choose your installation method: Nechajte "install"
Database Server Hostname / DSN: Chodte na www.ic.cz a prihlaste sa...
na lavo si zvolte "stav MySql".....
Ak ste tam nasli policko "host" tak to
skopirujte a dajte do tohoto policka
Your Database Name: Znova si dajte "stav MySql" a pozrite si "username"
skopirujte a vlozte do tohoto policka
Database Username: To iste co v "Your Database Name"
Database Password: Heslo ktore ste si zvolili na MySql
Prefix for tables in database: Netreba menit
Admin Email Address: Vas e-mail
Domain Name: Netreba menit
Server Port: Netreba menit
Script path: Netreba menit
Administrator Username: Vase meno vo fore
Administrator Password: Vase heslo vo fore
Administrator Password [ Confirm ]: a znova heslo

Kliknite na "START INSTALL"
Ak nenastala ziadna chyba tak by sa malo objavit tlacitko "FINISH INSTALL"
Potom chodte zase do total commanderu a do vaseho FTP serveru (ak vas odpojilo tak sa znova pripojte) no a vymazte si zlosky "contrib" a "install"...po instalacii vradte atributy config.php na 644

GRATULUJEM mate vlastne forum :) :) :)
Naposledy upravil Mephisto dňa Sob Nov 17, 2007 12:30 pm, celkovo upravené 3
Obrázok užívateľa
Mephisto
Expert
Expert

Poslaťod tomasko » Pon Aug 13, 2007 11:33 am

skusal som to urobit vsetko mi ide ale ked sa mam lognut alebo logout tak to padne a ked chcem ist do administrativneho panelu tak aj v tedy to padne preco???????????????????? seremato robim to uz 6hod http://www.potahaj.tym.sk/
tomasko
Návštevník
Návštevník

Poslaťod vlado » Pon Aug 13, 2007 6:18 pm

tomasko píše:skusal som to urobit vsetko mi ide ale ked sa mam lognut alebo logout tak to padne a ked chcem ist do administrativneho panelu tak aj v tedy to padne preco???????????????????? seremato robim to uz 6hod http://www.potahaj.tym.sk/

prečitaj si ten návod znova!... a ked si zadal dobre zák.údaje tak to musí ísť ak si pochybil musíš zmazať tabulky v databáze ale ak tam nemáš prístup alebo nevieš ako to spraviť tak zmeň :Prefix for tables in database: phpbb_
a daj tam hoci phpbb- alebo akekolvek slovo ak dáš presné údaje tak ti to dokončí inštaláciu :lol: :lol: :lol:
vlado ak vie pomôže:-)
ak nevie - vie iný :-(
Obrázok užívateľa
vlado
Pokročilý
Pokročilý

Poslaťod CIMBI » Sob Aug 18, 2007 11:45 am

Možno som to poplietol ale nemyslím si, čítal som to niekolkokrát ten postup a až do FINISH to bolo dobré. ale po vymazaní priečinkov Contrib a Install mi vyhodilo chybovú hlášku. Neviem kde je chyba:
Kód: Vybrať všetko
phpBB : Critical Error

Could not open subSilver template config file

DEBUG MODE

Line : 503
File : functions.php

Skúšal som aj hladať ten config súbor ale ani zmena atribútov nepomohla. Vlastne súbor config tam ani nebol ale bol v prečinku admin čo obsahoval v názve config(
board_config_body.tpl
). neviem či zle rozbalené a súbor chýba, ale to asi nie. Proste to Neide..Ak mi poradíte budem rád. Ak nie budem bez fóra a budem skšať inak.. zatial díky
CIMBI
Návštevník
Návštevník

Poslaťod Mephisto » Sob Aug 18, 2007 12:40 pm

CIMBI píše:Možno som to poplietol ale nemyslím si, čítal som to niekolkokrát ten postup a až do FINISH to bolo dobré. ale po vymazaní priečinkov Contrib a Install mi vyhodilo chybovú hlášku. Neviem kde je chyba:

DEBUG MODE

Skúšal som aj hladať ten config súbor ale ani zmena atribútov nepomohla. Vlastne súbor config tam ani nebol ale bol v prečinku admin čo obsahoval v názve config(
board_config_body.tpl
). neviem či zle rozbalené a súbor chýba, ale to asi nie. Proste to Neide..Ak mi poradíte budem rád. Ak nie budem bez fóra a budem skšať inak.. zatial díky

No tu chybu ti pise preto lebo si zmenil ten subor "board_config_body.php" daj ten subor naspat tak ako bol a malo by to ist.....este raz nahraj ten subor na ftp
Obrázok užívateľa
Mephisto
Expert
Expert

Poslaťod CIMBI » Sob Aug 18, 2007 12:59 pm

Mephisto píše:
CIMBI píše:Možno som to poplietol ale nemyslím si, čítal som to niekolkokrát ten postup a až do FINISH to bolo dobré. ale po vymazaní priečinkov Contrib a Install mi vyhodilo chybovú hlášku. Neviem kde je chyba:

DEBUG MODE

board_config_body.tpl

No tu chybu ti pise preto lebo si zmenil ten subor "board_config_body.php" daj ten subor naspat tak ako bol a malo by to ist.....este raz nahraj ten subor na ftp

Práveže nie. Ja som to zmenil preto lebo to nešlo a nepomohlo. skúsil som to napäť a nič ako som čakal..
CIMBI
Návštevník
Návštevník

Poslaťod drndos » Sob Aug 18, 2007 1:53 pm

a máš tam template subsilver?
drndos
Moderátor
Moderátor

Poslaťod CIMBI » Sob Aug 18, 2007 1:58 pm

Mám, dokonca som ho sťahoval aj nanovo, teraz to skúšam inštalovať cez apache na moj PC a aj tá prvá obrazovka vyzerá uplne inak, Ten IC.CZ ide uplne nahowno. Keď som robil Coppermine photo gallery bolo to bezchybné.. a teraz sa s tým neviem dohodnúť Ani mailform im nefunguje.. Keby mám na to prachy hneď mením hosting

Teraz mi tak napadlo, myslíš že by mohlo vadiť že keď som to kopíroval na server mal som v TC zakliknuté konvertovať názvy na malé písmená?? v HTML mi to robilo bordel tak som to zapol..

EDIT: Ja IDIOT že ma to nenapadlo skôr. Taká rpkotina, nemusel som sa s tým srať 4 hodiny..
CIMBI
Návštevník
Návštevník

Poslaťod neshi » Str Aug 29, 2007 6:03 pm

help!!! zmenila som tie atribúty z 644 na 777 dala som si do nového okna svoju url adresu a nič sa nestalo!!!!!!! žiadna inštalácia! len tam hodilo, že táto sub doména je zaregistrovaná v iz.cz! čo mám robiť! robila som to aspon 6x a stále to isté! prosím poradte mi! :cry:
neshi
Návštevník
Návštevník

Poslaťod drndos » Str Aug 29, 2007 6:05 pm

skus tam dať adresu rovno na instaláciu
drndos
Moderátor
Moderátor

Poslaťod neshi » Str Aug 29, 2007 6:13 pm

no už som prišla na to kde som robila chybu, môžem sa opýtať, ak dám inštaláciu v angličtine dá sa vo fóre dať potom slovenčina?
neshi
Návštevník
Návštevník

Poslaťod lazyboy » Str Aug 29, 2007 7:44 pm

ano dá
lazyboy
Profesionál
Profesionál

Poslaťod neshi » Str Aug 29, 2007 7:48 pm

budem to musieť zase celé prerobiť lebo miesto fóra mi ukazuje

Could not locate valid language pack

viete čo s tým je?

:cry:
neshi
Návštevník
Návštevník

Ďalší

Späť na Návody - zrušené

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

vladstudio
TOPlist TOPlist

Valid XHTML 1.0 Strict [Valid Atom 1.0]

* Štúrovo ubytovanie *