Diskusne forum a portal o IT - itzone.sk

Máte fórum a chcete sa s ním pochváliť a počuť názory ostatných? Tu na to máte priestor

Moderátor: Moderátori

Pravidlá fóra
1. Meno fóra: phpBB Slovenská komunita
2. Adresa fóra: http://phpbb.sk
3. Popis fóra: Fórum zamerané na podporu systému phpBB v slovenskom jazyku
4. Podmienka: Vaše fórum musí byť aspoň 2 mesiace staré a musí mať aspoň 50 členov alebo aspoň 500 príspevkov
5. Neodsudzovať fórum pre jeho zameranie (toto fórum sa nerozbehne, nemá to zmysel, nikto Ti tam chodiť nebude)
6. Neposielajte príspevky typu: "hnus", "o ničom", "to sa nerozbehne", "ach jaj" a podobne. Komentár musí byť rozvinutý a musí obsahovať hodnotenie fóra
7. Prísny zákaz spamu a off topicu
8. Dátum spustenia fóra

Diskusne forum a portal o IT - itzone.sk

Poslaťod XShady » Ned Okt 11, 2009 9:55 pm

Adresa: http://itzone.sk

Nazov fora: ITzone.sk - forum a portal (nielen) o IT

Popis: Diskusne forum a portal (nielen) o informacnych technologiach. Vacsina diskusii je teda zamerana na programovanie, bezpecnost, sw, hw, a z historickych dovodov tu ale je aj priestor pre vseobecnu diskusiu. Zalozene v r. 2004, za ten cas sa udialo mnoho zmien, jeden krat sa odvtedy sa scripty fora od zakladu prepisali, pribudol portal, a toto leto kompletny redesign (dovtedy sme mali silne customizovany Morpheus design).

Technicke detaily:
- template: vlastny design, este pomerne cerstvy, takze i ked nove casti kodu vyuzivaju beztabulkovy XHTML, je v kode stale mozne najst nechutne pasaze s vecmi ako HTML tabulky, co bude s pribudajucim casom postune cele prepisane do beztabulkoveho designu.
Testovane na Opere, Firefoxe, Safari, Konquerore a IE7, na rozdiel od povodneho designu ale nieje podporovane IE6, tam by to chcelo dalsi CSS fajl na fixnutie rozdielov, ale pre podporu mrtveho browseru som si tolko casu este nenasiel...

- phpBB verzia: Diskusia bezi stale na phpBB2 (preco? prechod na 3 sa planuje do buduceho roka, potrva isty cas, kym 3ku upravim tak aby mala vsetku funkcionalitu, ktoru ma itzone teraz, vratane portalu atd.).

- mody: Zvysna funkcionalita su vlastne upravy a cca dva - tri oficialne mody (attachment mod a mozno este cosi co si uz nepamatam)
- Priklad zaujimavych uprav pre registrovanych: uzivatelske logy (povodne inspirovane logmi z phpBB3), avsak vidi ich aj bezny uzivatel v ovladacom paneli v sekcii Logy, su tam akcie ako uspesne/neuspesne prihlasenia, prijatie karmy, mazanie a uprava prispevkov, zamkynanie tem, atd...
Alebo moznost jednoducho spravovat si obsah bocnych panelov (presuvat, pridavat dalsie boxy)...
Alebo trebars zalozka Paranoia v nastaveniach - vypnutie alebo obmedzenie automatickeho prihlasovania na IP alebo rozsah...
A dalej vseobecne veci ako portal - citanie, hodnotenie, pridavanie clankov do sekcii, na fore slidebox s najnovsimi clankami vyuzivajuci vlastny JS framework so slide effektom (rovnako rychly ale ovela mensi ako JQuery a tak)...
A dalsie, je toho hodne, ale nema vyznam tu vymenuvavat vsetky upravy, aspon som teda spomenul par zaujimavych...

Plany do buducnosti: tych je stale vela, na dalsie 2 roky programovania :P prave teraz pracujem na remake portalu, v buducnosti sa planuje remake sekcie projekty - moznost pridania vlastneho projektu a integrovany issue tracking system (najlepsie by bolo tiez poskytovat aj SVN, ked bude moznost)...
Oddelene popri tom samozrejme neustale odladovanie funkcionality, aj koli nie tak davnemu redesignu je stale co vylepsovat, aj koli tomu, ze doba proste ide dalej, tak to napr. urcite chce v blizkej buducnosti napr. kompletnu integraciu AJAXu a podobne...
..a po remake portalu bude v buducnosti z itzone.sk redirect na domenu portal, nie forum.

Screenshot: Obrázok

Zaujimali by ma nazory phpBB komunity, pripadne navrhy a tipy. Viem, ze itzone ma stale co dohanat, ale navzdory bugom (ako nefunknost v IE6 a par drobnostiam v Konquerori a tak) alebo tomu ze diskusia sa aktualne velmi rychlo nehybe (z casti koli tomu ze do predvcera sme boli asi mesiac povazovani za skodlivu stranku a firefox itzone ani nezobrazil) si myslim ze uz je itzone minimalne po techncikej stranke na celkom dobrej urovni :)
Naposledy upravil XShady dňa Pon Okt 12, 2009 8:51 am, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
XShady
Návštevník
Návštevník

Poslaťod Senky » Pon Okt 12, 2009 7:04 am

Vyzerá to fakt zaujímavo. Aj portál je pekne spojený s fórom. Tie najnovšie príspevky sa mi veľmi páčia...
Celkovo je to asi jedno z naj stránok, ktoré som tu videl prezentovať ... ;)
senky.6f.sk - Modifikácie a služby pre phpBB
Online hry help.sk - Pomoc pri hraní online hier - tutoriály, návody, triky, fórum.
PODPORU CEZ SS, ICQ, email ani cez nič iné osobné NEPODÁVAM
Senky
Profesionál
Profesionál

Poslaťod masterdead » Pon Okt 12, 2009 11:30 am

moc ale nechapem ako ste sa dostali do blacklistu?
Obrázok užívateľa
masterdead
Administrátor
Administrátor

Poslaťod XShady » Pon Okt 12, 2009 11:58 am

Aj ked som od prirody paranoidny clovek, login udaje na ftp ucet na servri s presmerovanim (www.itzone.sk, forum a portal su na inej masine) som mal ulozeny v praci v Total Commanderi. Kedze IT hygiena je u mna bezna vec, nikdy som s tym nemal problem. Ked som vsak odisiel z firmy, pocitac dostal kolega, ktory je znamy tym, ze rad zavse otvara cokolvek co mu pride cez ICQ alebo tak...

Takze do scriptu na presmerovanie nieco injektovalo skodlivy kod, do niekolkych dni som sice skontroloval cely zasiahnuty ftp ucet, zmenil login udaje a poslal ziadost na organizaciu StopBadware na opatovnu kontrolu stranok, trvalo vyse mesiaca, kym mi prisla odpoved, ze zistili ze nic skodlive nesirime a ze nas prestali hlasit ako podozrivu stranku...

Kedysi by mi to nevadilo, ze v googli je upozornenie na skodlivu stranku, ale v dnesnej dobe so safe browsingom vo Firefoxe to znamena, ze znacna cast uzivatelov sa na stranky vobec nedostane, ak si safe browsing nezakazu :(
If you’re the type who doesn’t want to take the time to read the documentation, you’ll probably find that others won’t find the time to help you out when you have problems. RTFM.
Obrázok užívateľa
XShady
Návštevník
Návštevník

Poslaťod drndos » Pon Okt 12, 2009 1:20 pm

Tie najnovšie príspevky lietajú ako šialené (mám chrome)
inak to vyzerá celkom dobre
drndos
Moderátor
Moderátor

Poslaťod XShady » Pon Okt 12, 2009 3:23 pm

Dik za report, velmi zaujimave - na Chrome som to sice netestoval, ale testoval som to aj na Safari, ktore pouziva parsovacie jadro WebKit, tak ako Chrome, a v Safari to fungovalo spravne (7-9 sekund medzi slide-mi). V Konquerori to iste (z KHTML jadra sa oddelil WebKit)...

To bude asi tym, ze som vyrastal v casoch, kedy nebolo treba otestovat webu na vsetkych pouzivanych browseroch, ale na vsetkych pouzivanych parsovacich jadrach, ktore browsre pouzivaju, takze z kazdeho jadra som testoval len jedneho zastupcu... Asi je ale jedna vec xHTML parsovanie, a druha vec implementacia JS...

Uz taham Chrome, idem to otestovat a fixnem to.
If you’re the type who doesn’t want to take the time to read the documentation, you’ll probably find that others won’t find the time to help you out when you have problems. RTFM.
Obrázok užívateľa
XShady
Návštevník
Návštevník

Poslaťod drndos » Pon Okt 12, 2009 4:26 pm

no ono to robí na každom prehliadači, ak prejdem myšou ponad tie odkazy, dosť to ruší to nie je problém prehliadača... ja by som tam nastavil pomalšiu odozvu alebo čo lebo to skáče hore dole...
drndos
Moderátor
Moderátor

Poslaťod XShady » Pon Okt 12, 2009 8:14 pm

Mas recht. Skusil som Chrome a sprava sa to rovnako, tak mi doslo, ze to asi bude tym, ze si mysou pobehal ponad tie odkazy...

Prerobil som teda spravanie boxu, jednak to povodne reagovalo na mys po celej sirke panelu s odkazmi, a tiez to reagovalo hned.
Teraz musis dat mys priamo na text odkazu a musi tam byt aspon pol sekundy, co je dost dlho nato, aby si mohol nahodne pobehovat mysou ponad, a box uz nebude viac skakat.

Dik za tip ;)
Obrázok užívateľa
XShady
Návštevník
Návštevník

Poslaťod XShady » Pia Nov 13, 2009 3:59 pm

Zacal som s kompletnym redesignom portalu: http://portal.itzone.sk/index.php

Je to lepsie ako predtym, nie? Plus este viac prepojene s forom aj projektami, dole je box s najnovsim prispevkom a nahodnym projektom.
Obrázok užívateľa
XShady
Návštevník
Návštevník

Poslaťod XShady » Pia Apr 30, 2010 9:32 am

Zdravim slovnensku phpBB komunitu :) Kedze klasicky tabulkoidny design zoznamu kategorii rovno na indexe sa za tych cca 10 rokov co phpBB vzniklo stal trosku out, a posobi v niektorych layoutoch tak trochu rusivo, trosicku som ho u nas na itzone odlahcil, trochu gimpu, stipku jQuery, a mne sa zda krajsi, co si o novom zozname kategorii myslite?

Btw co sa tiez po tej dekade phpBB posobi podla mna trosku out, je absencia jednoducheho editora prispevkov, tak som skusil uvarit tinyMCE s troskou CSSka, stipkou gimpu a troskou jQuery, vytvor je uz plne funkcny, ale zverejnim ho az budu ajax a window manager s overlayom dostatocne ochutene :) Aspon screen:
Obrázok
Samozrejme, nesprava sa to ako HTML editor, ale ako plne funkcny BBkod editor aj s priamou podporou tagov ako code alebo quote, a kedykolvek je mozme rychlo tabom prepnut na upravu bbkodu, taktiez je mozne napisat bbkod priamo do vizualneho editora, alebo len pouzivat vizualne tlacitka... co si myslite o napade? Co by sa dalo este vylepsit? Urcite vela veci, z podstatnych ma ale uz napada len pridat zalozku Prilozit subor, Vytvorit anketu (ak ide o temu), to bude ale az v 'klasickom' editore, ked sa quick reply osvedci, som vdacny za vsetky navrhy :))
Obrázok užívateľa
XShady
Návštevník
Návštevník

Poslaťod XShady » Pia Apr 30, 2010 9:37 am

Ten screen:

Obrázok

PS : Sorry chalani za 2 posty hned za sebou, ale prvy screen sa neukazal a upravit prispevok sa mi nedari - Error deleting post - bla bla - neda sa DELETE nejake slovo prispevku z tabulky search_wordmatch, inac error to hadzalo aj pri pisani, ze sa neda INSERTNUT. Nemam screeny ani copy, sorac, vyskusajte s tym istym textom ;)
Obrázok užívateľa
XShady
Návštevník
Návštevník

Re: Diskusne forum a portal o IT - itzone.sk

Poslaťod ansysko » Uto Okt 12, 2010 10:25 am

Zase je to hlásené ako škodlivá stránka urob z tým niečo, lebo tvoju prezentáciu presuniem do koša.
Obrázok užívateľa
ansysko
Expert
Expert

Články: 16

Späť na Prezentácia fór

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

vladstudio
TOPlist TOPlist

Valid XHTML 1.0 Strict [Valid Atom 1.0]

* Štúrovo ubytovanie *