Nazov fora: ITzone.sk - forum a portal (nielen) o IT
Popis: Diskusne forum a portal (nielen) o informacnych technologiach. Vacsina diskusii je teda zamerana na programovanie, bezpecnost, sw, hw, a z historickych dovodov tu ale je aj priestor pre vseobecnu diskusiu. Zalozene v r. 2004, za ten cas sa udialo mnoho zmien, jeden krat sa odvtedy sa scripty fora od zakladu prepisali, pribudol portal, a toto leto kompletny redesign (dovtedy sme mali silne customizovany Morpheus design).
Technicke detaily:
- template: vlastny design, este pomerne cerstvy, takze i ked nove casti kodu vyuzivaju beztabulkovy XHTML, je v kode stale mozne najst nechutne pasaze s vecmi ako HTML tabulky, co bude s pribudajucim casom postune cele prepisane do beztabulkoveho designu.
Testovane na Opere, Firefoxe, Safari, Konquerore a IE7, na rozdiel od povodneho designu ale nieje podporovane IE6, tam by to chcelo dalsi CSS fajl na fixnutie rozdielov, ale pre podporu mrtveho browseru som si tolko casu este nenasiel...
- phpBB verzia: Diskusia bezi stale na phpBB2 (preco? prechod na 3 sa planuje do buduceho roka, potrva isty cas, kym 3ku upravim tak aby mala vsetku funkcionalitu, ktoru ma itzone teraz, vratane portalu atd.).
- mody: Zvysna funkcionalita su vlastne upravy a cca dva - tri oficialne mody (attachment mod a mozno este cosi co si uz nepamatam)
- Priklad zaujimavych uprav pre registrovanych: uzivatelske logy (povodne inspirovane logmi z phpBB3), avsak vidi ich aj bezny uzivatel v ovladacom paneli v sekcii Logy, su tam akcie ako uspesne/neuspesne prihlasenia, prijatie karmy, mazanie a uprava prispevkov, zamkynanie tem, atd...
Alebo moznost jednoducho spravovat si obsah bocnych panelov (presuvat, pridavat dalsie boxy)...
Alebo trebars zalozka Paranoia v nastaveniach - vypnutie alebo obmedzenie automatickeho prihlasovania na IP alebo rozsah...
A dalej vseobecne veci ako portal - citanie, hodnotenie, pridavanie clankov do sekcii, na fore slidebox s najnovsimi clankami vyuzivajuci vlastny JS framework so slide effektom (rovnako rychly ale ovela mensi ako JQuery a tak)...
A dalsie, je toho hodne, ale nema vyznam tu vymenuvavat vsetky upravy, aspon som teda spomenul par zaujimavych...
Plany do buducnosti: tych je stale vela, na dalsie 2 roky programovania
Oddelene popri tom samozrejme neustale odladovanie funkcionality, aj koli nie tak davnemu redesignu je stale co vylepsovat, aj koli tomu, ze doba proste ide dalej, tak to napr. urcite chce v blizkej buducnosti napr. kompletnu integraciu AJAXu a podobne...
..a po remake portalu bude v buducnosti z itzone.sk redirect na domenu portal, nie forum.
Screenshot:
Zaujimali by ma nazory phpBB komunity, pripadne navrhy a tipy. Viem, ze itzone ma stale co dohanat, ale navzdory bugom (ako nefunknost v IE6 a par drobnostiam v Konquerori a tak) alebo tomu ze diskusia sa aktualne velmi rychlo nehybe (z casti koli tomu ze do predvcera sme boli asi mesiac povazovani za skodlivu stranku a firefox itzone ani nezobrazil) si myslim ze uz je itzone minimalne po techncikej stranke na celkom dobrej urovni

phpbb3 podpora

News
![Validate my Atom 1.0 feed [Valid Atom 1.0]](http://validator.w3.org/feed/images/valid-atom.png)