Google a ne-indexácia phpBB fóra

Podpora pre phpBB 3

Moderátor: Moderátori

Google a ne-indexácia phpBB fóra

Poslaťod Repet » Sob Dec 19, 2009 10:53 pm

Zdravím všetkých,

dnes som zistil, že moje phpBB fórum vôbec nie je indexované Googlom. V administrácii síce vypisuje, že Googlebot stránky navštívil x.x.xxxx, ale keď skúšam vyhľadať frázy z fóra, vôbec nič nenájde.

Viete mi prosím niekto poradiť, čo mám pozmeniť, aby Gooble začal indexovať príspevky vo fóre?

Ešte dodám, že fórum je ako subdoména www.domena.sk/phpBB

Vopred vďaka.
Repet
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Senky » Ned Dec 20, 2009 10:06 am

Ako dlho fórum beží? Niekedy googlu trvá aj 3 mesiace, kým je fórum vo vyhľadávaní...
senky.6f.sk - Modifikácie a služby pre phpBB
Online hry help.sk - Pomoc pri hraní online hier - tutoriály, návody, triky, fórum.
PODPORU CEZ SS, ICQ, email ani cez nič iné osobné NEPODÁVAM
Senky
Profesionál
Profesionál

Poslaťod .:Spider:.<Sk> » Ned Dec 20, 2009 10:14 am

Ale ked píše že hu uz navstivil google bot tak asi tam je. ale alk chces zistit ci se v googli tak spomci celu url fora do google a ked ti najde ako 1 odkaz tvoje forum tak uz si v googli...
.:Spider:.<Sk>
Návštevník
Návštevník

Poslaťod Repet » Ned Dec 20, 2009 11:47 am

Senky: Fórum existuje už circa 16 mesiacov. Stránky samotné mám idexované OK, aj na x-tej sub-sub-doméne, ale Fórum nie.

Spider: Hodil som do Google: www.domena.sk/phpBB, ale vôbec ich nenašlo. To by malo znamenať, že indexované vôbec nie sú. Pozrel som do administrácie: GoogleBot - posledná návšteva 17. decembra 2009.

Veľmi zvláštne.
Repet
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod .:Spider:.<Sk> » Ned Dec 20, 2009 1:04 pm

Tak si skús sám zaregistrovať stránku do google katalogu: http://directory.google.com/

Alebo skús kontaktovať registrátora domény nech odstráni problém.
.:Spider:.<Sk>
Návštevník
Návštevník

Poslaťod Senky » Ned Dec 20, 2009 1:51 pm

Ináč, daj odkaz na fórum, skúsim na to pozrieť ja...
Online hry help.sk - Pomoc pri hraní online hier - tutoriály, návody, triky, fórum.
Senky
Profesionál
Profesionál

Poslaťod Repet » Ned Dec 20, 2009 2:45 pm

Spider: skúsim poslať Googlu konkrétny link na indexáciu. Rozmýšľal som tiež o SEF adrese, ale neviem, do akej miery niečo také funguje pre phpBB3.

Senky: link na stránky v SS.
Repet
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Senky » Ned Dec 20, 2009 7:55 pm

Fúha, vyzerá to tak, že je google zmätený z toho, že existuje aj forum.domena.com. Navyše, je aspoň 1 odkaz, ku ktorému sa dostane google na domena.com/forum? Pretože ak nie, tak sa nemá ako dozvedieť, že fórum existuje...
Senky
Profesionál
Profesionál

Poslaťod Welwet » Ned Dec 20, 2009 7:56 pm

.:Spider:.<Sk> píše:Ale ked píše že hu uz navstivil google bot tak asi tam je. ale alk chces zistit ci se v googli tak spomci celu url fora do google a ked ti najde ako 1 odkaz tvoje forum tak uz si v googli...

To ze google bot navstivi jeho forum to este neznamena ze ho musi zaradit do indexu. Na slovenskom webe je tolko phpbb for ze tie nove maju len velmi nizku pravdepodobnost ze sa zaradia do vyhladavania.

Repet nejde nahodou o warez forum?
Welwet
Administrátor
Administrátor

Poslaťod Repet » Ned Dec 20, 2009 10:03 pm

Senky: forum.domena.com je nový počin. Súvisí to s prepojením stránok a diskusného fóra kvôli registrácii, ale môžem ten alias odstrániť.
To ma však vedie k myšlienke, že cca pred 3 mesiacmi fórum ešte nebolo pod domena/forum, ale ako forum.domena. So zmenou hostingu som zmenil aj smerovanie na phpBB. (Nepamätám sa však, či boli pôvodné stránky domena/forum indexované, alebo nie, neoveroval som to).

Welwet: nie, nie je to warez. Ide o normálne stránky pre ľudí zaoberajúcich sa spoločnou problematikou. Stránky indexuje OK, preto ma prekvapilo, keď som nedávno zistil, že fórum je úplne mimo.

Senky: P.S. k tomu odkazu: Odkaz je všade iba na stránky samotné, teda doména.com. Na fórum je inak odkaz prostredníctvom Sitemap (nielen Sitemap na stránkach, ale tiež SM zaradená do Google Webmaster Tools).
Repet
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Senky » Ned Dec 20, 2009 10:29 pm

Welwet: fakt nejde o warez...
Repet: fakt netuším, skús sa opýtať na seochat.sk, lebo mne fakt nedochádza, prečo by tvoje fórum nebolo v indexe...
Senky
Profesionál
Profesionál

Poslaťod Repet » Pon Dec 21, 2009 12:34 pm

Ďakujem za nápady. Nie je to akútny problém, len ma prekvapilo, keď som zistil, že fórum nie je v Googli. Myslím, že SEF by mohlo pomôcť. Existuje niečo také pre phpBB?
Repet
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Senky » Pon Dec 21, 2009 2:27 pm

SEF? Čo je to?
Senky
Profesionál
Profesionál

Poslaťod Repet » Pon Dec 21, 2009 2:54 pm

Search Engine Friendly, t.j. aby adresy prispevkov nezobrazovalo ako http://www.domena.com/forum/viewtopic.p ... 40618eB1c5, ale ako http://www.domena.com/forum/porovnanie- ... bo-bavorak
Repet
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Senky » Pon Dec 21, 2009 3:18 pm

Jááj, jasné - http://www.phpbb-seo.com/ tam je toho dosť ;)
Senky
Profesionál
Profesionál

Ďalší

Späť na Podpora (phpBB 3)

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

vladstudio
TOPlist TOPlist

Valid XHTML 1.0 Strict [Valid Atom 1.0]

* Štúrovo ubytovanie *