Ochrana registrácie do phpBB - môže súvisieť s webhostingom?

Ak si neviete vybrať webhosting, alebo chcete na nejaký upozorniť, tu je pre vás priestor

Moderátor: Moderátori

Ochrana registrácie do phpBB - môže súvisieť s webhostingom?

Poslaťod Hosť » Str Júl 27, 2011 11:37 pm

Zdravím.

Prevádzkujem pre klienta fórum http://forum.santeria.sk na webhostingu Web1.sk. Trápia ma spamboti, ktorí atakujú registráciu nových užívateľov. Denne aj 10 nových spam userov vytvoria. Skoro to vyzerá, akoby napádali priamo registračný script a CAPTCHA ochranu v pohode obišli. Mohlo by to súvisieť nejako s webhostingom (nastavenie webservera), alebo je to generálny problém phpBBčka? Budem vďačný za každý poznatok/skúsenosť.
Hosť

Re: Ochrana registrácie do phpBB - môže súvisieť s webhostin

Poslaťod Welwet » Štv Júl 28, 2011 11:18 am

Myslim ze je mozne, ze by mohol byt problen aj u webhostingu. Ale to by som riesil asi az ako posledne. To ze je tam pri registracie reCaptcha a aj napriek tomu sa tam boti registruju, je to zle znamenie. Mozno by pomohlo keby forum bolo komplet v slovencine. Tazko povedat. U phpBB to nebyva nic nezvycajne ked sa registruju tony spambotov.
Welwet
Administrátor
Administrátor

Re: Ochrana registrácie do phpBB - môže súvisieť s webhostin

Poslaťod Hosť » Štv Aug 11, 2011 5:40 pm

Vďaka za odpoveď.

Fórum je medzinárodné, klient plánuje zaviesť viacero sekcií pre španielsky hovoriacich návštevníkov (pretože tých má ako novú cieľovú skupinu), takže čisto slovenská verzia fóra nebude možná. Musím to nechať viacjazyčné.

Ako dodatočné zabezpečenie som rozmýšľal nad Anti-Bot Question. Trošku sa ale toho mod-u obávam, práve kvôli viacjazyčnosti - musia mu rozumieť slovensky, anglicky aj španielsky hovoriaci useri.

Máš nejaký tip, čo by eventuálne mohlo byť problematické na webhostingu? S vlastnými skriptami a aplikáciami tam spamové problémy nemáme. Rád by som simultánne preveroval všetky možnosti riešenia tohto problému.

Vďaka.
Hosť

Späť na Webhostingy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

vladstudio
TOPlist TOPlist

Valid XHTML 1.0 Strict [Valid Atom 1.0]

* Štúrovo ubytovanie *