Prenos databázy z phpBB 2 na phpBB 3.0.0 gold

Podpora pre phpBB 3

Moderátor: Moderátori

Prenos databázy z phpBB 2 na phpBB 3.0.0 gold

Poslaťod Starec » Ned Dec 16, 2007 4:22 am

Zaujímalo by ma či môžem bez problémov preniesť databázu z phpBB 2 na phpBB 3.0.0 gold. V php 2 používam stil AcidTechTiger vlastnej úpravy , dá sa tento stil použiť v php 3. Ak náhodou spámujem tak sory, nenašiel som nikde na to odpoveď.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod jukel » Ned Dec 16, 2007 9:28 am

Databázu si možeš preniesť bez problémov ale štýl sa konvertovať nedá.
Návod aj s obrázkami najdeš tu :

http://www.phpbb.cz/viewtopic.php?f=50&t=10310

Štýl AcidTech na phpbb3 máš tu :

http://demo.phpbb3styles.net/AcidTech+Tiger

Tieto štýly sa dajú dobre upraviť tak ako ti vyhovuje
jukel
Pokročilý
Pokročilý

Poslaťod Starec » Ned Dec 16, 2007 12:16 pm

Dík Jukel. Veľmi si mi pomohol. Ale je tu jede malí problém, totiž v návode sa píše, že ak máš php nainštalované na jednom serveri a v jednej databáze. Ja totiž mám dve domény na jednom serveri, databázu phpBB 2 mám na jednej doméne a na druhú kde mám hosting s väčšou databázou, tak tam chcem nahodiť phpBB 3 . Preto sa pýtam, aby si mi vysvetlil, ak pri inštalácii spustím -prenést- a vložím tam potrebné údaje, tak by mi to malo preniesť bez problémov, áno alebo tam bude treba ešte niečo prestavovať? Moc dík za pomoc.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod Starec » Ned Dec 16, 2007 6:07 pm

Vyskytol sa ďaľší problém. Nahodil som phpBB 3 na server, všetko nastavil podľa návodu a 0 bodov. Ištalačka nechce nabehnúť. Kontaktoval som admina a dostal som odpoveď, že idem cez Windows a phpBB3 je pre Línukx, vraj nemám používať dačo ako - .htaccess. Tak ako to je stou phpBB 3 a čo je to ten .htaccess, dá sa to dáko odstaviť. Dík
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod Morasino » Ned Dec 16, 2007 7:05 pm

Bez htaccess ti to asi nepůjde, jakej je to prosimtě hosting? :D
Morasino
Expert
Expert

Poslaťod Starec » Ned Dec 16, 2007 7:24 pm

No server je: http://www.domains.sk/web/main.php
Ale sme to už znova konzultovali, takže doménu presunú na Linux server a malo by to frčať bez problémov. Ale preszn domény vraj pri prvom načítani trvá 6-12 hod. Takže zajtra by to už malo frčať. Dám vedieť. A čo je to ten:htaccess ?
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod JanoF » Ned Dec 16, 2007 7:42 pm

Starec píše:Vyskytol sa ďaľší problém. Nahodil som phpBB 3 na server, všetko nastavil podľa návodu a 0 bodov. Ištalačka nechce nabehnúť. Kontaktoval som admina a dostal som odpoveď, že idem cez Windows a phpBB3 je pre Línukx, vraj nemám používať dačo ako - .htaccess. Tak ako to je stou phpBB 3 a čo je to ten .htaccess, dá sa to dáko odstaviť. Dík

Starec píše:No server je: http://www.domains.sk/web/main.php
Ale sme to už znova konzultovali, takže doménu presunú na Linux server a malo by to frčať bez problémov. Ale preszn domény vraj pri prvom načítani trvá 6-12 hod. Takže zajtra by to už malo frčať. Dám vedieť. A čo je to ten:htaccess ?

Win server ma namiesto .htaccess nahradu a to httpd.ini a zapis je trosku odlisny, fungovat to funguje, lebo take forum som na win stroji spojazdnoval...toto ma uz uplne presvedcilo o tom ze na domains nikdy...taktiez aj to ze phpbb3 je urcene pre linux, to je snad asi vtip :lol: phpbb3 ma podporu mssql, ktora sa pouziva na win servroch :D

PS: pri prvej moznosti zmen host ;)
Jan.Fecik.sk (Powered by Drupal) | PCforum.sk (Powered by phpBB) | Sťahujte slovenský preklad na phpBB (phpBB2 - phpBB3)

Navštívte môj extrémne nudný blog :-)
JanoF
Expert
Expert

Poslaťod Starec » Pon Dec 17, 2007 7:16 pm

Vážený. Váš názor som prezentoval na Domains, lebo jednoducho som nebol schopný rozhodnúť podľa argumentov kto má pravdu a dostal som túto odpoveď.
Dobry vecer,

nenapisali sme Vam, ze "windows nepodporuje phpBB3". Mozno som sa nevyjadril celkom presne, ked som Vam v skratke napisal, ze phpBB je "urcene" pre linux, mal som Vam to zrejme vysvetlit podrobnejsie a v suvislostiach a napisat Vam, ze phpBB3 je napisane v php, a ze vzhladom na mnohe okolnosti je VHODNEJSIE ho prevadzkovat U NAS na linuxe nez na windows. Niektori poskytovatelia webhostingu maju tendenciu stavat konfiguracne univerzalne servery, na ktorych maju natlacene vsetko od ASP.NET az po PHP, od PgSQL az po MS SQL (viaceri aj preto, ze proste viac ako jeden server nemaju). Nastavenia takehoto servera su vsak kompromisom, vsetko tam ako-tak funguje, no nic tam nefunguje poriadne. U nas je situacia trochu odlisna, sme najvacsim poskytovatelom webhostingu na Slovensku, snazime sa ho robit na urovni, prevadzkujeme takychto phpbb a podobnych systemov tisicky, mame desiatky serverov s roznymi konfiguraciami, pricom tieto konfiguracie su prisposobene tak, aby sa zakaznik mohol rozhodnut podla toho, co mieni prevadzkovat, a vybral si operacny system a server, ktory mu bude presne vyhovovat. Kto chce prevadzkovat .NET aplikacie, voli si windows, kto PHP, mal by uprednostnit linux (samozrejme aj konfiguracie linuxovych strojov su rozdielne - safe mode, verzie php a databaz, rozne encodery, graficke moduly, atd.). Teda mali by ste si pre phpBB volit u nas linux nie preto, ze by Vam to na windows nefungovalo, ale preto, ze na linuxe Vam to zakonite musi bezat lepsie, pretoze nase linuxove servery su pre phpBB a podobne systemy prisposobene, a naopak, windows servery su prisposobene na prevadzku ASP (.NET) aplikacii, a php tam bezi vyslovene doplnkovo. Kolega Vam stranku presunul na linux, tak si to prosim rozbehnite tam a uvidite, ze budete mat menej problemov, nez keby ste si to instalovali na windows (tym myslim KDEKOLVEK na windows, nie u nas). Pan Fecik, ktory Vam na tom jeho fore odpovedal na Vasu otazku, moze samozrejme mat iny nazor, ale to neznamena, ze je jediny spravny. Proste odpovedal Vam v ramci toho, co pozna on u svojho poskytovatela, a to, ze je s nim spokojny, este neznamena, ze sa to neda urobit lepsie. Nech sa mu to zda akokolvek vtipne - to, ze phpBB3 ma podporu MS SQL, samozrejme neznamena, ze MA bezat na windows, ale len ze tam bezat MOZE, co je velky rozdiel, nehovoriac o tom, ze existuje aj pomerne znesitelna moznost prevadzky Vasho fora spolu s MS SQL na linuxovom webovom serveri (v kombinacii s databazovym na windows). Ale to nie je Vas pripad, chcete pouzivat phpBB3 s databazami MySQL, prosim nechajte si poradit a prevadzkujte to na linuxovom serveri, kam sme Vas presunuli, a hodnotte Vasu spokojnost o nejaky cas, ked sa Vam rozbehne forum a ziskate navstevnost. Potom zistite aj to, kto ma pravdu.

S pozdravom

Tak uvidíme. Hosting mám na jeden mesiac bezplatne na skúšku, tak som zvedaví ako to pobeží na tom Linux serveri. Samozrejme dám vedieť ako to dopadlo.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod JanoF » Pon Dec 17, 2007 8:52 pm

Uz len kvoli tejto namyslenosti by som volil iny host. Mozno ich hosting ma niekolko tisic stranok, ale phpbb pouziva niekolko milionov stranok, cize ak mysleli autori phpbb aj na ludi na win a mssql, tak to asi znamena ze to na takom stroji fungovat aj bude a nie je to tam na paradu.

Starec napisal si ze ti napisali ze phpBB je pre linux, ano s tym suhlasim phpBB je vykonnejsie na linuxe v spojeni s mysql, ale to neznamena ze nepojde stabilne na win/mssql a otom je cela tato drbnuta debata... To ze to pan nemenovany nepochopil a prelozil si to podla svojho je uz len jeho problem.

ps: ja som vychadzal z toho co si napisal ze ti napisali....
Jan.Fecik.sk (Powered by Drupal) | PCforum.sk (Powered by phpBB) | Sťahujte slovenský preklad na phpBB (phpBB2 - phpBB3)

JanoF
Expert
Expert

Poslaťod Starec » Uto Dec 18, 2007 5:54 pm

JanoF: Nehnevaj sa na mňa, ja som len obyčajný chalan, vlastne už dosť starý chalanisko, ktorý prevádzkuje fórum: forum-babettron-t2084.html aby som pár babeťákom pomohol, no a teraz keď už vyšla oficiálna verzia phpBB 3 som jednoducho na ňu chcel prejsť, lebo má lepšie zabezpečenie ako phpBB 2. No a tu nastáli tie problémy. Tam mi poradili tak ako som napísal, od Vás som dostal radu, že to musí frčať aj vo win. systéme, no a potom sa nečuduj, že ja ktorý si akurát v php dokážem urobiť pár nastavení ( ináč sa učím ) som totálne zmetený a neviem si rady. Keď sa to tak vezme, celkovo, že phpBB3 môže kľudne bežať aj v win. systéme ste mali pravdu, ale tiež nemôžem nesúhlasiť z názorom Domains, že to môže na Linux serveri ísť lepšie, hoc ma na to mali hneď na začiatku adekvátne a rozumne informovať, nie až keď som im prezentoval Váš názor. No čo už, taká je dnes doba. Dík za rady, phpBB3 síce mi už spúšťa, ale sú tam problémy s databázou, načítaním úvodnej obrazovky a mnoho iných vecí, ale tie už budem riešiť v iných témach.
Ešte raz ďakujem za snahu.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod JanoF » Uto Dec 18, 2007 8:42 pm

Starec píše:JanoF: Nehnevaj sa na mňa, ja som len obyčajný chalan, vlastne už dosť starý chalanisko, ktorý prevádzkuje fórum: forum-babettron-t2084.html aby som pár babeťákom pomohol, no a teraz keď už vyšla oficiálna verzia phpBB 3 som jednoducho na ňu chcel prejsť, lebo má lepšie zabezpečenie ako phpBB 2. No a tu nastáli tie problémy. Tam mi poradili tak ako som napísal, od Vás som dostal radu, že to musí frčať aj vo win. systéme, no a potom sa nečuduj, že ja ktorý si akurát v php dokážem urobiť pár nastavení ( ináč sa učím ) som totálne zmetený a neviem si rady. Keď sa to tak vezme, celkovo, že phpBB3 môže kľudne bežať aj v win. systéme ste mali pravdu, ale tiež nemôžem nesúhlasiť z názorom Domains, že to môže na Linux serveri ísť lepšie, hoc ma na to mali hneď na začiatku adekvátne a rozumne informovať, nie až keď som im prezentoval Váš názor. No čo už, taká je dnes doba. Dík za rady, phpBB3 síce mi už spúšťa, ale sú tam problémy s databázou, načítaním úvodnej obrazovky a mnoho iných vecí, ale tie už budem riešiť v iných témach.
Ešte raz ďakujem za snahu.
Ja som ale nikde nenapisal ze phpbb na win stroji pojde lepsie ako na linuxe, phpbb je rozhodne vykonejsie na linuxe s mysql databazou, ale plne funkcne bude aj na win + mssql, pan neznamy z domains sa moze citit na svojom pieskovisku s par tisic domenami ako vseved, ale to nezmena ze vseved aj je. Napriklad diskusne forum forum.pctuning.cz bezi na win s mssql a nema problemy. Cize len uvadzam dokaz o tom ze to problem nie je, taktiez si napisal nieco, ze pisali ze htaccess na wine nerozbehas, mohli ti hned napisat ze nahrada za htaccess ktory sa vyuziva na linuxoch kedze tam zvycajne bezi apache sa na win stroji da nahradit pomocou httpd.ini a je to rovnocenna nahrada za .htaccess, dokonca od jedneho admina nemenovaneho hostingu ktory sa zaobera len win hostingom mam informaciu ze je natom este lepsie, ale tym na nezaoberam tak porovnat to neviem...

JanoF
Expert
Expert

Pomoc s prenosom databázy.

Poslaťod Starec » Ned Dec 23, 2007 4:28 am

Prosím nepomohol by mi niekto, kto sa v tom vyzná na 100%, preniesť komplet databázu z php2 na php3. Ja som ju síce preniesol, ale som musel urobiť akúsi chybu, lebo nie je komplet, chybujú tam reg. členovia a niektoré príspevky. Na požiadanie pošlem prístupové heslá na súkr. poštu. Vopred dík.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Späť na Podpora (phpBB 3)

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

vladstudio
TOPlist TOPlist

Valid XHTML 1.0 Strict [Valid Atom 1.0]

* Štúrovo ubytovanie *