Prenos userov do nového fóra.

Diskusia ohľadom phpBB 3

Moderátor: Moderátori

Poslaťod Starec » Pon Júl 20, 2009 4:11 pm

gapson: to čo je uzamknuté je pôvodné fórum s ktorím som začínal pred 2 rokmi a keď som prechádzal z phpBB z v. 2 na v. 3 tak mi to akosi zle zkonvektorovalo. Najprv som mal problém z dialektrikou, ta sa doriešila, ale potom mi jednoducho začalo rozhadzovať text ( vynechávalo dvojice písmen a nahradilo znakmi) Robilo to niečo cez pól roka a riešil som to kde sa len dalo a konečné rozhodnutie bolo, že to bude asi chyba na serveri. Tak som požiadal poskytovateľa o pomoc ( nevedel to odstrániť) a on navrhol na skúšku vytvoriť novú DB na inom serveri, kde by som nainštaloval čisté fórum a začal od znova na skúšku čo to urobí. No a čuduj sa, ono to tam bežalo všetko OK. Tak som staré zablokoval, userom som dal vedieť o zmene a pokračovali sme na skúšku na novom serveri. Tak pre pochopenie, ono to nebežalo na mojej doméne, ale poskytovateľ mi vytvoril priestor na náhradnej a po prenesení všetkých dát potom už zmenil DNS záznamy na moju doménu. Takže teraz mám staré fórum, ktoré je len na čítanie a nové kde pokračujeme. Do nového sa mi podarilo preniesť všetkých userov, ale by som chcel preniesť aj všetky témy aj príspevky a staré zrušiť. A v tom je problém, že neviem ako a čo preniesť. Robil som to na skúšku cez EasyPHP v PC len sa mi to dáko nedarí, počet príspevkov mi pripočítalo k tým čo mám na novom, ale témy a príspevky sa mi nezobrazujú, Nie som dáky expert v phpBB, ale ani zas dáky lama, jednoducho potrebujem pichnuť, čo a ako.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod Senky » Pon Júl 20, 2009 5:03 pm

Teda jedno fórum je phpbb3 a druhé phpbb2?
Alebo to ja nechápem...
senky.6f.sk - Modifikácie a služby pre phpBB
Online hry help.sk - Pomoc pri hraní online hier - tutoriály, návody, triky, fórum.
PODPORU CEZ SS, ICQ, email ani cez nič iné osobné NEPODÁVAM
Senky
Profesionál
Profesionál

Poslaťod Starec » Pon Júl 20, 2009 11:28 pm

Ale čoby, obidve sú už v najnovšej verzii 3.0.5, len to staré blbo, to ako text, tak som na novom serveri začal z identickým fórom od začiatku a postupne sa už pekne rozbehlo. No a zo starého by som všetko čo som spomínal chcel preniesť. Nechápem čo je na tom zvláštne, však sa to bežné robí, že sa prenesie DB, alebo niektoré tabuľky z jedného do druhého. Kašlite nato ak neviete presne poradiť, nebudem predsa každému zvlášť rozpisovať čo chcem urobiť.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod Senky » Uto Júl 21, 2009 8:25 am

Starec píše:...Nechápem čo je na tom zvláštne, však sa to bežné robí, že sa prenesie DB, alebo niektoré tabuľky z jedného do druhého...

Keď si to myslíš, tak prečo to nikde na nete nevie nikto nájsť a ani ti poradiť?
v phpBB3 sú tabuľky tak pospájané, že ak si ich sám nevytváral (čo asi vývojár nebudeš...), tak vlastne ani nemáš šancu pochopiť, načo všetky tabuľky sú...
Online hry help.sk - Pomoc pri hraní online hier - tutoriály, návody, triky, fórum.
Senky
Profesionál
Profesionál

Poslaťod Starec » Str Júl 22, 2009 3:51 pm

Lebo nikto kto má v malíčku phpBB sa neozve a je ich tu dosť. Napríklad aj taký čo robili preklad do SK, aj ti toho vedia o ňom všetko. No čo už, nechám to tak, tých 4.2 MB naviac DB ma nezabije a aspoň sa stým nebudem trápiť jak koko.... a nič nepokazím. Všetkým Dík za snahu.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod drndos » Str Júl 22, 2009 10:05 pm

čo s tým majú tí čo prekladali phpBB... ja nechápem neurguj podporu, ak sa ti nepáči nemusí ti pomôcť nikto
drndos
Moderátor
Moderátor

Poslaťod Starec » Štv Júl 23, 2009 3:43 pm

Nechcel som už reagovať, lebo som sa rozhodol už to tu neriešiť, ale ma trocha dojalo aká je tu odpoveď. Tak aj ja pridám ešte trocha: drndos: No konečne sa ozval niekto, kto vie viac o phpBB, ako bežný užívateľ. Niekedy ak trafíš hus, tak predsa len zagága. Čo sa týka, tých prekladateľov, tak s touto témou, nemajú nič, ale sa rozumejú, kde a čo sa v phpBB nachádza, tak by aj mohli pomôcť ak si niekto nevie rady. Základ tohto fóra je si navzájom pomáhať riešiť problémy okolo phpBB, lenže niekedy mám dojem, že to je diskusné fórum určitých členov. Svoj problém okolo rozhadzovania textu som tu riešil dosť dlho a predsa sa ho nepodarilo vyriešiť a pritom stačilo tak málo, prekódovať tabuľky. Lenže to už je minulosť. Tak mi tu nevykladaj či mi niekto tu pomôže alebo nie, je to celé na ochote a osobe. Len to je chyba, že aj na iných fórach čo pojednávajú o phpBB, figuruje veľa ľudí ako tu a potom ta ochota vyzerá rovnako.
Tak ešte k tej urgencii. Nikoho som neurgoval, len som prosil, aby sa ozval niekto, kto tomu rozumie a väčšinou sa do toho rozumejú tí ľudia čo z phpBB aj niečo robia a keď som nedajbože vyprovokoval tvoju osobu, alebo si to zobral na seba, tak sa ukľudni, daj si niečo na schladenie hlavy, lebo či mi tu niekto bude pomáhať alebo nie, tak to nezáleží na tebe, iba ak by si mi dal Ban, nepustil ma sem, čo mi je úplne jedno.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod Senky » Štv Júl 23, 2009 8:33 pm

... Každý by mal pochopiť, že každý, kto sa aj neviem ako rozume do phpbb, aj keby bol jeho vývojár, nemá povinnosť radiť, a vôbec nie byť na každom fóre, ktoré je o phpbb. Ako som už vravel, aktívnejšie je phpbb.sk, alebo phpbb.cz. Drndos s phpbb vie, avšak ide o to či má čas a ochotu pomôcť. Taktiež je tu Ďuri a Kamahl. Každý však radí ako môže, ak stíha, vie a neserie ho otázka... A dosť pomôže aj ochota opýtaného - či sa snaží problém vyriešiť, alebo čaká, že tu dostane odpoveď a či nebodaj to, že tu odpoveď vyžaduje...
Senky
Profesionál
Profesionál

Poslaťod Welwet » Pia Júl 24, 2009 9:25 pm

Starec tvoj problem by sa dal vyriesit ale mohol by priniest ovela viac problemov a tie by sa uz nikomu nechcelo riesit. Spajanie dvoch databaz alebo prenasanie tabuliek bez toho aby sa tam vyskytol nejaky problem je urcene pre tych co o databazach uz nieco vedia a nie pre niekoho kto o tom nema sajnu (co plati pre teba). Dufam ze sa rozumieme.
Welwet
Administrátor
Administrátor

Poslaťod Starec » Sob Júl 25, 2009 7:33 pm

Ako som už písal, končím s týmto problémom. Nové fórum beží bez problémov a je na ňom odkaz na staré, ktoré je už len na čítanie. Takže pokračujeme na novom. Síce nebolo by na škodu zlúčiť obidve navzájom, ale čo už, ak je kolo toho toľko problémov a ja zas nie som ako píše Welwet taký znalec, tak do toho nebudem už šprtať. Teraz riešim niečo iné, ako dostať MP3 player do fóra. Ale to je už o inom. Tak ešte raz dík každému čo mal ochotu pomáhať.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Predchádzajúci

Späť na Diskusia (phpBB 3)

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

vladstudio
TOPlist TOPlist

Valid XHTML 1.0 Strict [Valid Atom 1.0]

* Štúrovo ubytovanie *