Prenos userov do nového fóra.

Diskusia ohľadom phpBB 3

Moderátor: Moderátori

Prenos userov do nového fóra.

Poslaťod Starec » Ned Jún 07, 2009 8:13 am

O čo vlastne ide. Chcem si vytvoriť nové fórum identické zo starým. Proste vytvoriť presnú kópiu s témami, ale bez príspevkov, staré nechať už iba na čítanie a odkaz na presmerovanie na staré umiestniť do nového. Ovšem chcel by som, aby všetci doteraz registrovaný useri ostali už v novom fóre. Dá sa dáko prenieť z DB starého fóra do nového všetkých userov. Niečo mi to našepkáva, že sa to dá, ale nie som si istý a preto sa pýtam. Ak áno poradí mi niekto ako na to, pripadne ktoré tabuľky treba preniesť.
Používam na prenos DB - MySQL Dumper.

Vopred dík za rady.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod Senky » Ned Jún 07, 2009 10:02 am

No pozri. Tabulka userov je phpbb_users, ale to musis preniest aj phpbb_user_group aatd atd, proste sa v tom pohrabat. A temy su v tabulke phpbb_topics, ale ci budu fungovat bez phpbb_posts (jednotlive prispevky), to uz neviem. A prenios odkazov starych prispevkov na stare forum by bola riadna makacka - proste nic jednoduche...
senky.6f.sk - Modifikácie a služby pre phpBB
Online hry help.sk - Pomoc pri hraní online hier - tutoriály, návody, triky, fórum.
PODPORU CEZ SS, ICQ, email ani cez nič iné osobné NEPODÁVAM
Senky
Profesionál
Profesionál

Poslaťod Welwet » Ned Jún 07, 2009 3:02 pm

Praveze naopak, nie je to tazke.

Nainstaluj si nove forum, pricom pouzi vsetky vzhlady (skiny) co mas na starom.

Cez phpMyAdmin vyexportuj databazu stareho fora bez tabulky v ktorej su prispevky, nezabudni zafajknut Drop table a Create if dont exists (pisem to spamati takze tak nejako by to malo zniet). To potom cez phpMyAdmin importuj do databazy pre nove forum. Budes mat presnu kopiu stareho fora, len bez prispevkov.
Welwet
Administrátor
Administrátor

Poslaťod Starec » Ned Jún 07, 2009 5:30 pm

Tak aby bolo trocha jasno. Ja žiadne témy preniesť nepotrebujem, ( staré fórum aj DB ostane funkčé, ale bude už pre userov len na čítanie a odkaz na neho bude v novom) len userov. To som špekuloval asi takto. Hodím si na hosting inštalačku phpBB, nainštalujem fórum a tým pádom sa mi vytvoria v MyAdmin základné TB a DB. To isté urobím v PC cez EasyPHP. Takže všetko by som mal mať autentické. Cez EasyPHP si vytvorím fóra aj subfora, presne podľa starého, vyexpedujem z toho celú DB a hodím a prepíšem s tým DB na hostingu. Userov môžem tak isto vyexpedovať z PC, lebo mám fórum takto istené cez EasyPHP ( dobré aj pri edite) a často doplňam DB z hostingu. Len či sú to len phpbb_users a phpbb_user_group a či tam ešte niečo netreba hodiť.
Zdá sa to trocha zložité, ale nechcem prenášať tabuľky Len tých (userov) zo starého fóra, lebo sa mi zdá že tam niečo nie je v poriadku a nech robím čo robím stále mi rozhadzuje písmená. Riešilo sa to už aj tu a nechcem sa tým už zaoberať. Podotýkam že štýll je všade rovnaký a všetko už beží na verz. 3.0.5 tak isto aj v PC.
Tak sa k tomu vyjadrite či to bude tak dobre a ktoré tabuľky treba presne preniesť s usermi. Dík.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod Welwet » Ned Jún 07, 2009 6:30 pm

Ked hovorim o prenasani tem nemam na mysli prenasanie prispevkov. Tema a prispevok nie je to iste. Ked spravis to co ti radim tak bude mat presnu kopiu stareho fora so vsetkymi uzivatelmi, nastaveniami, kategoriami a prazdnymi temami. Potom uz len staci pisat prispevky uz do existujucich tem.
Welwet
Administrátor
Administrátor

Poslaťod Starec » Ned Jún 07, 2009 8:12 pm

Welwet sorry, dáko sme sa nerozumeli, urobím ako radíš, tak to bude najjednoduchšie, ale najprv to spavým na skúšku v PC cez EasyPHP, aby som niečo neskecal. Dík.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod Starec » Sob Júl 18, 2009 2:37 pm

Sorry, ale som tu zas. Celý ten problém čo som popisoval vyššie je už doriešený. Rohadzovanie textu tiež, stačilo u poskytovateľa zmeniť pre umiestnenie DB server a funguje to bezchybne.
Tak potrebujem znova radu, keďže ako píšem text nerozhadzuje, tak by som sa chcel vrátiť k starému fóru a pokračovať v ňom, lenže za tú dobu do nového už pribudli témy, príspevky aj useri, tak som myslel že vyexpedujem zo starého všetky fóra, témy a príspevky, lenže akosi sa mi to nedarí. Prosím poraďte ktoré tabuľky mám vyexpedovať a ako mám nastaviť vyexpedovanie ( ktoré veci tam mám zaškrtnúť, ako napríklad Drop Table a podobne.) aby mi potom DB iba doplnilo a nie prepísalo. Dík za strpenie.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod Brett » Sob Júl 18, 2009 8:41 pm

Welwet píše:... bez tabulky v ktorej su prispevky, nezabudni zafajknut Drop table a Create if dont exists (pisem to spamati takze tak nejako by to malo zniet). To potom cez phpMyAdmin importuj do databazy pre nove forum...
Brett
Návštevník
Návštevník

Poslaťod Welwet » Ned Júl 19, 2009 8:35 am

Starec píše:tak by som sa chcel vrátiť k starému fóru a pokračovať v ňom, lenže za tú dobu do nového už pribudli témy, príspevky aj useri, tak som myslel že vyexpedujem zo starého všetky fóra, témy a príspevky, lenže akosi sa mi to nedarí. ...
aby mi potom DB iba doplnilo a nie prepísalo. Dík za strpenie.

Ked vyexpedujes vsetky temy ktore maju rovnake ID ako temy na novom fore tak si spravis akurat dobry bordel na fore. Najlepsie riesenie je zbytocne nevymyslat, nechat stare forum ako archiv a pokracovat na novom.
Welwet
Administrátor
Administrátor

Poslaťod Senky » Ned Júl 19, 2009 8:59 am

Viem, že som na to videl mod, avšak neúspešne ho hľadám už druhý deň. No a k tým príspevkom. Vymaž im id a potom ich importuj. Tak sa nestane nič zlé, id sa priradia samé a všetko by malo fachčať (ak teda nenapísal príspevok niekto, kto v novom fóre nie je...
Online hry help.sk - Pomoc pri hraní online hier - tutoriály, návody, triky, fórum.
Senky
Profesionál
Profesionál

Poslaťod Starec » Ned Júl 19, 2009 9:45 am

Senky: si zlatý, už som chcel písať do phpBB3. Ak mi ešte vysvetlíš ako mam zmazať tie ID a kde. Userov mám všetkých prenesených, tak v tom by potom problém nemal byť. No a ak by k dákemu bordelu došlo, to nevadí. Totiž by som to nerobil priamo na webhostingu, ale cez Easy PHP priamo v PC a nie je problém, ak to bude fungovať, tak hodiť na server.
Ešte presne by som chcel vedieť, ktoré tabuľky a ako ich vyexpedovať, lebo ja som to už skúšal (phpbb_topics, phpbb_posts) a dáko sa mi to nezobrazilo, iba počet príspevkov. Tie nabehli zo starého + pripočítalo z nového.
Tak vopred dík za rady.
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod Senky » Ned Júl 19, 2009 12:18 pm

Skús všetky tieto:
Kód: Vybrať všetko
`phpbb_attachments`, `phpbb_bbcodes`, `phpbb_bookmarks`, `phpbb_drafts`, `phpbb_forums`, `phpbb_forums_access`, `phpbb_forums_track`, `phpbb_forums_watch`, `phpbb_poll_options`, `phpbb_poll_votes`, `phpbb_posts`, `phpbb_smilies`, `phpbb_topics`, `phpbb_topics_posted`, `phpbb_topics_track`, `phpbb_topics_watch`

Avšak potreboval by si preniesť aj všetky prílohy. No a id sa odstraňuje tak, že ak máš zálohu, tak pri každej tabuľke je:
Kód: Vybrať všetko
INSERT INTO `phpbb_acl_options` (`auth_option_id`, `auth_option`, `is_global`, `is_local`, `founder_only`) VALUES
(1, 'f_', 0, 1, 0),
(1, 0, 85, 0, 1),

Napríklad, a ty potrebujš odstrátiť vždy to prvé číslo. Možno na to sú programy, ale ja to už neviem...
Senky
Profesionál
Profesionál

Poslaťod Starec » Ned Júl 19, 2009 6:34 pm

Dík za snahu, skúsim s tým niečo, dám vedieť ak by dačo.
Pozri sa skade to chcem preniesť: http://www.babetta.eu.sk/stare/
Do: http://www.babetta.eu.sk/forum/
Obrázok užívateľa
Starec
Skúsený
Skúsený

Poslaťod Senky » Ned Júl 19, 2009 7:38 pm

Je to fakt zložité. Ono, fakt som na to videl mod, ale neviem ho už 3 dni nájsť :-(
Senky
Profesionál
Profesionál

Poslaťod gapson » Ned Júl 19, 2009 9:04 pm

Starec trocha mi uniká zmysel toho všetkého,čo tu píšeš.Načo je dobré nové forum na tej istej doméne len v inom priečinku(navyše uzamknuté len na čítanie)?
Obrázok užívateľa
gapson
Profesionál
Profesionál

Ďalší

Späť na Diskusia (phpBB 3)

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

vladstudio
TOPlist TOPlist

Valid XHTML 1.0 Strict [Valid Atom 1.0]

* Štúrovo ubytovanie *