Nachadzaju sa tu ludia co maju svoje vlastne fora a urcite ste sa uz zamysleli na myslienkou ci by nemohlo vase forum neako zarobit. Ved uz len napriklad tak zeby ste mali z coho zaplatit hosting a domenu.
Chcem pojednavat temu takzvanych vymennych bannerov alebo ako ich nazvat. A chcem sa venovat hlavne riesenim s warez forom. Zacnem najprv SR&CZ problematikou.
SK&CZ
Jednym z rieseni je vymena bannerov medzi forami ale to velmi nieje popularne ved ide predsa o konkurenciu a neda sa tym urcite zarobit. Druhym riesenim je prihlasit sa do systemu vymennych reklam. Ten funguje vo vacsine pomerom 1:1 (teda jedna k jednej, cize jedno zobrazenie banneru na vasej stranke zobrazi sa vas banner na inej stranke ktora tiez je partenerom programu) Ja osobne vyuzivam sluzby systemu VRS.CZ ale nechavam zobrazovat reklamu na svojej stranke svoj banner nezobrazuje. Takze za kazde zobrazenie banneru mam nejake body a aktualne okolo 2 mil. Pri tychto systemoch, pocet bodov, ktore dostanete za zobrazenie zavysi od velkosti banneru, od umiestnenia (viditelna alebo neviditelna cast) a ci sa na banner kliklo alebo nie. Nazbierane body ze vraj sa mozu vymenit za peniaze ale este som sa s tym nestretol. Respektive musite bam dobru navstevnost
Trochu inym riesenim je reklama prostrednictvom servera vcela.net. Ta vam zobrazi resp otvori nove okno reklamy pri navsteve stranky. Tusim ze oni garantuju otvorenie okna raz za den na danu ip. Pri tomto programe setrite peniaze a nasledne ich mozete vymenit priamo u nich prevodom na ucet.
Najnovsim produktom je Aukro co je vlastne. Tiez ide o zobrazovanie reklamy ale na ich stranku teda predaj produktov. Pracuje na podobnom principe ako AdSense. Platia vam za Klik na baner a to presne 0.7 KC a vyplatia po 150KC.
WORLD
Teraz prejdem k zahranicnym systemom.
Velmi popularny je system AdSense ktory je dielom gigantu Google. Ide o zobrazovanie textovej reklamy a platenie za kliky na reklamu. Plati sa tusim $0.1 a vyplaca po $50. Ano je to pravda kamosovi uz prisiel pin a tusim aj prevod a za mesiac ma $200 cca ale nema forum ale Krizovkrasky slovnik. Pri tomto systeme sa reklama nezobrazuje nahodne ale roboty google behaju po vasej sajte a podla jej obsahu su genrovane aj reklamy.
Podobnym riesenim su aj ine systemy ako AdBrite, AdEngage, BidVertiser alebo Clicksor.
No a preto sa chcem opytat nemate s tym skusenosti. Pytam sa ohladom zahranicnych. Viem ze na SK&CZ sa neda zarobit a ani sa o nich nezajimam ked 99% mojich userov su z inych krajin. Pytam sa to v spojitosti s warezom teda v mojom pripade z hudbou. Viem pramo google ma v podmienkach, ze tam nema nic take byt a odvolavaju sa na DCMA ale videl som ich na viacerych ruskych strankach na ktorych boli normalne linky. Ziaden ze text ale surovo klikatelne linky. Neviem ci ide o to ze rusky pravny system nepozna pojem internet a preto to maju plne v dupje.
Sice uz som si naprogramoval aj vlastny plug-in do blogu (WordPress-u), ktory bude zobrazvat link len zaregistrovanym ale to chcem ako krajne riesenie, pretoze je to zasah do systemu a zaregistrovanim odradim urcittu skupinu ludi.

News
![Validate my Atom 1.0 feed [Valid Atom 1.0]](http://validator.w3.org/feed/images/valid-atom.png)