Reklama vs. Zarobok

Diskusia ohľadom phpBB 2, nie podpora

Moderátor: Moderátori

Reklama vs. Zarobok

Poslaťod dzooky » Štv Feb 01, 2007 12:37 am

Neviem presne, kde to zaradit a ci to vobec tu patri ale predsa skusim.
Nachadzaju sa tu ludia co maju svoje vlastne fora a urcite ste sa uz zamysleli na myslienkou ci by nemohlo vase forum neako zarobit. Ved uz len napriklad tak zeby ste mali z coho zaplatit hosting a domenu.

Chcem pojednavat temu takzvanych vymennych bannerov alebo ako ich nazvat. A chcem sa venovat hlavne riesenim s warez forom. Zacnem najprv SR&CZ problematikou.

SK&CZ
Jednym z rieseni je vymena bannerov medzi forami ale to velmi nieje popularne ved ide predsa o konkurenciu a neda sa tym urcite zarobit. Druhym riesenim je prihlasit sa do systemu vymennych reklam. Ten funguje vo vacsine pomerom 1:1 (teda jedna k jednej, cize jedno zobrazenie banneru na vasej stranke zobrazi sa vas banner na inej stranke ktora tiez je partenerom programu) Ja osobne vyuzivam sluzby systemu VRS.CZ ale nechavam zobrazovat reklamu na svojej stranke svoj banner nezobrazuje. Takze za kazde zobrazenie banneru mam nejake body a aktualne okolo 2 mil. Pri tychto systemoch, pocet bodov, ktore dostanete za zobrazenie zavysi od velkosti banneru, od umiestnenia (viditelna alebo neviditelna cast) a ci sa na banner kliklo alebo nie. Nazbierane body ze vraj sa mozu vymenit za peniaze ale este som sa s tym nestretol. Respektive musite bam dobru navstevnost :) Na podobnom ci rovnakom principe pracuje aj server Reklama24.CZ

Trochu inym riesenim je reklama prostrednictvom servera vcela.net. Ta vam zobrazi resp otvori nove okno reklamy pri navsteve stranky. Tusim ze oni garantuju otvorenie okna raz za den na danu ip. Pri tomto programe setrite peniaze a nasledne ich mozete vymenit priamo u nich prevodom na ucet.

Najnovsim produktom je Aukro co je vlastne. Tiez ide o zobrazovanie reklamy ale na ich stranku teda predaj produktov. Pracuje na podobnom principe ako AdSense. Platia vam za Klik na baner a to presne 0.7 KC a vyplatia po 150KC.

WORLD
Teraz prejdem k zahranicnym systemom.
Velmi popularny je system AdSense ktory je dielom gigantu Google. Ide o zobrazovanie textovej reklamy a platenie za kliky na reklamu. Plati sa tusim $0.1 a vyplaca po $50. Ano je to pravda kamosovi uz prisiel pin a tusim aj prevod a za mesiac ma $200 cca ale nema forum ale Krizovkrasky slovnik. Pri tomto systeme sa reklama nezobrazuje nahodne ale roboty google behaju po vasej sajte a podla jej obsahu su genrovane aj reklamy.

Podobnym riesenim su aj ine systemy ako AdBrite, AdEngage, BidVertiser alebo Clicksor.

No a preto sa chcem opytat nemate s tym skusenosti. Pytam sa ohladom zahranicnych. Viem ze na SK&CZ sa neda zarobit a ani sa o nich nezajimam ked 99% mojich userov su z inych krajin. Pytam sa to v spojitosti s warezom teda v mojom pripade z hudbou. Viem pramo google ma v podmienkach, ze tam nema nic take byt a odvolavaju sa na DCMA ale videl som ich na viacerych ruskych strankach na ktorych boli normalne linky. Ziaden ze text ale surovo klikatelne linky. Neviem ci ide o to ze rusky pravny system nepozna pojem internet a preto to maju plne v dupje.

Sice uz som si naprogramoval aj vlastny plug-in do blogu (WordPress-u), ktory bude zobrazvat link len zaregistrovanym ale to chcem ako krajne riesenie, pretoze je to zasah do systemu a zaregistrovanim odradim urcittu skupinu ludi.
Obrázok
Obrázok užívateľa
dzooky
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Thomas » Štv Feb 01, 2007 4:01 am

Ja ťa len poopravým že Google Adsense vypláca až keď dosiahneš sumu 100$. Potom si to môžeš dať poslať buď na účet alebo poštovou poukážkou.
Obrázok užívateľa
Thomas
Expert
Expert

Poslaťod JanoF » Štv Feb 01, 2007 8:18 am

ja musim poopravit google adsense tiez :)

cena za klik nieje stanovena fixne ;) jeden klik moze stat $0.1 ale iny moze stat 10$ ;)

co sa toho "roboty google behaju po vasej sajte" tak to je tiez omyl, je to len jeden robot a jeho meno je Mediapartners-Google ak sa nemylim, cize ich nieje viac, je len sam, osamoteny samotar :lol:
Jan.Fecik.sk (Powered by Drupal) | PCforum.sk (Powered by phpBB) | Sťahujte slovenský preklad na phpBB (phpBB2 - phpBB3)

Navštívte môj extrémne nudný blog :-)
JanoF
Expert
Expert

Poslaťod dzooky » Štv Feb 01, 2007 10:46 am

Njn je to len jeden a u nas sa asi tazko dostanes ku kliku za 10 dolacov :)
No zatial som est nepocul odpoved na moju otazku :(
Obrázok
Obrázok užívateľa
dzooky
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod JanoF » Štv Feb 01, 2007 1:50 pm

dzooky píše:Njn je to len jeden a u nas sa asi tazko dostanes ku kliku za 10 dolacov :)
No zatial som est nepocul odpoved na moju otazku :(
ale dostanes ;) sice nie kazdy den ale raz za cas ano, su firmy co si aj takto drahu reklamu zaplatia, ked na tebe potom zarobia 5x viacej trebars
Jan.Fecik.sk (Powered by Drupal) | PCforum.sk (Powered by phpBB) | Sťahujte slovenský preklad na phpBB (phpBB2 - phpBB3)

JanoF
Expert
Expert

Poslaťod dzooky » Štv Feb 01, 2007 2:11 pm

No takto.
Pokial viem prv nez budem moct dat na web reklamu od guglu musia mi oni dat kod. Ale ten mi daju az po skontrolovani stranky. (aspon to pise ked sa registrujes) Cize musia to oni schvalit ci odklepnut. A ide o to ci mi to vobec schvalia a hlavne aby moju stranku neposunuli kompetentnej organizacii a ta by si mi podala :?

Takze o toto mi hlavne ide.
Obrázok
Obrázok užívateľa
dzooky
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod JanoF » Štv Feb 01, 2007 2:31 pm

dzooky píše:No takto.
Pokial viem prv nez budem moct dat na web reklamu od guglu musia mi oni dat kod. Ale ten mi daju az po skontrolovani stranky. (aspon to pise ked sa registrujes) Cize musia to oni schvalit ci odklepnut. A ide o to ci mi to vobec schvalia a hlavne aby moju stranku neposunuli kompetentnej organizacii a ta by si mi podala :?

Takze o toto mi hlavne ide.
nerob taketo stranky a nikdo ta nikde nebude posuvat ;)

JanoF
Expert
Expert

Poslaťod dzooky » Štv Feb 01, 2007 2:52 pm

No to je tiez jedno z rieseni ale to mi zase asi nepomoze respektive to neni asi riesenie pre mna.
Tak to asi uzavriem takto ze nikto s tym nema skusenosti :?
Obrázok
Obrázok užívateľa
dzooky
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod prostenal1 » Ned Feb 04, 2007 9:05 pm

Aukro.cz platí za plnu! registraciu 150 KC to znamená že:
Clovek sa zaregistruje, počká desať dný kím mu príde postov kó na plnú registráciu a tebe sa pričíta 150 kc!
prostenal1
Expert
Expert

Poslaťod peter5 » Pon Apr 09, 2007 7:22 pm

prostenal1 píše:Aukro.cz platí za plnu! registraciu 150 KC to znamená že:
Clovek sa zaregistruje, počká desať dný kím mu príde postov kó na plnú registráciu a tebe sa pričíta 150 kc!
takze ked si dam reklamu tak dostanem peniaze :?:
Obrázok
Obrázok užívateľa
peter5
Návštevník
Návštevník

Poslaťod hojko » Uto Apr 10, 2007 2:38 am

Ja by som to chcel trosku upresnit. S Aukro reklamou som sa stretol uz pred asi tromi rokmi, kdzeto ak sa nemylim, VRS prisiel naz neskor, takze Aukro nie je najnovsim systemom v reklame.

Nieco podobne ako Google Adsense funguje aj eTarget.sk (.cz), ale ako je to platene neviem, podla mojho nazoru to bude ale slabsie platene a stranky, na ktore sa da eTarget umiestnit si vyberaju (prevazne len tie v velmi velkou navstevnou).

Adsense posiela PIN kod po 50 dolaroch, po 100 dolaroch do 15. dna v mesiaci si musis overit PIN & ucet/adresu a nasledne do 25. den v mesiaci odosielaju platbu. To znamena, ze ak si dnes nahodis Adsense a spravis 50 dolarov, tak ti poslu PIN kod, ktory pride za take tri tyzdne. PIN ti pride teda na zaciatku maja, ty do 15. maja spravis posledne veci a okolo 25. maja by si mohol mat peniaze na ucte. Cena za klik nie je fixna, ale zalezi na inzertovi kolko ponukne. Podla toho co som cital na nete je to priemerne okolo 9 centov za klik, samozrejme najdu sa aj lepsie kliknutia a to az okolo 80-90 dolarov za klik, avsak ide o specificke stranky a zameranie, takze tato reklama sa zobrazuje len pri velmi vhodnych klucovych slovach. Nebojte sa, na Slovensku mozeme byt radi za dolar za klik. A takto sa zaraba 300 000 dolarov mesacne: http://www.v7n.com/forums/google-forum/ ... earch.html

Viac info o slovach pre Adsense na: http://www.adsenseads.com/ Osobne sa mi tie sumy nepozdavaju, zda sa mi desatinna ciarka posunuta o miesto vpravo, takze miesto 80 dolarov tam ma byt najskor 8 dolarov, ale tazko povedat...
hojko
Pokročilý
Pokročilý

Poslaťod Tom@S » Uto Apr 10, 2007 9:51 am

no ja dostavam zhruba okolo 80 centov za klik niekedy viac niekedy menej ale skor viac.
Inak s prispevkom suhlasim
tu s podporou koncim ja sa snazim a vy mi cenzurujete odkazy a snazite sa urobit zo mna debila...smola nevyslo :P
Jano nezavadzaj uzivatelov
Obrázok užívateľa
Tom@S
Zakázaný vstup

Poslaťod peter5 » Uto Apr 10, 2007 9:55 am

a nebude stim suhlasit hosting mam free? takze oni mi daju kod a ja si ho dam na forum a ked dakto nato klikne tak ja zarobim?
Obrázok
Obrázok užívateľa
peter5
Návštevník
Návštevník

Poslaťod Thomas » Uto Apr 10, 2007 11:51 am

peter5 píše:a nebude stim suhlasit hosting mam free? takze oni mi daju kod a ja si ho dam na forum a ked dakto nato klikne tak ja zarobim?

Na hostuju.cz nezarobíš nič, ale ešte stratíš ked ti tam padne databaza
Obrázok užívateľa
Thomas
Expert
Expert

Poslaťod BigSnake353 » Uto Apr 10, 2007 12:01 pm

Už sa niekomu podarilo vybrať peniaze z "Google Adsense" alebo z "Aukro.CZ" len tak ma to zaujíma ?
Obrázok užívateľa
BigSnake353
Profesionál
Profesionál

Ďalší

Späť na Diskusia (phpBB 2)

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

vladstudio
TOPlist TOPlist

Valid XHTML 1.0 Strict [Valid Atom 1.0]

* Štúrovo ubytovanie *