Tag CODE

Diskusia ohľadom phpBB 2, nie podpora

Moderátor: Moderátori

Tag CODE

Poslaťod dzooky » Str Jan 31, 2007 8:21 pm

CODE tag je velmi tajuplny a mnohy v nom nemaju uplne jasno a preto som zalozil tuto temu.

Vo velkej miere sa pouziva na jednu funkciu a to preto aby znefunkcnil takzvany Hypertext teda odkaz na webu stranku a nebol kliknutelny ale javil sa ako staticky text. To iste mozete docielit napriklad aj pouzitim BOLD pisma.

Ale podme dalej. Taktiez vo velkej miere taketo pouzivanie je vyhradene priamo v pravidlach fora. Podotikam, ze na warez forach! Ale v tom vsetkom cem ist hlbsie preco prave to tak je.

Preto sa opytam skusenejsich comu vlastne zabrani uz spominany tag CODE. Co vyhladavace to nenajdu alebo ako?

A taktiez, kedze sa to pouziva na WAREZ forach, moze to sluzit ako ochrana, ze to nieje link keby uz nahodou isli po nich BSA, RIAA, IFPI ci podobne organizacie? Podla mna urcite nie, lebo ked tote zacnu len tak lahko sa nezastavia kym niekoho nedostanu!

Taktiez uvediem vlastnu skusenost. Ano prave to sme vyuzili, ze linky neboli klikatelne, ked po nas isla SOZA :) Vtedy som sa do toho pustil ja, kusok si postudoval tie ich zakony a odpisal im v tom zmysle, ze nejde o ziadne linky atd. Ale taktiez som sa odvolal na dalsie skutocnosti. Cisla si uz velmi nepamatam ale skusim popisat situaciu. V zakone stoji za, za reprodukovanie a dalsie sirenie je siritel povinny platit poplatky ktore su v zakone. Tie su urcene v percentach zo zisku. Ale ked si zoberieme, ze mi sme z toho ziaden zisk nemali tak aj 100% 0SK zisku je 0 SK :)
(presnejsie islo o forum X-Music)

BTW. davajte bacha kde vsade pocuvate hudbu, lebo ak to pocuju dalsich 6 ludi musite platit soze poplatky 8)

A teda na zaver sa pytam. Je v samotnom tagu CODE nieco hlbsie alebo ide len o to aby link nebol kliknutelny :?: Ze je diera v zakone, ze link sa chape ako text, na ktory sa kliknut ako to je napr v RU zakone, kde samotny internet nema podporu v zakone a teda napriklad sa tam v pohode predavaju mp3 napr server allofmp3.
Obrázok
Obrázok užívateľa
dzooky
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Leachim » Str Jan 31, 2007 8:28 pm

Takže, objasním :)
1) Zverejňovanie odkazov nie je nelegálne. Až stiahnutie týchto programov, ich inštalácia a následovné používanie je v rozpore zo zákonom.

2) Link v kóde (mŕtvy link) sa používa preto, že normálny link (živý link) priamo odkazuje na warez. Ale mŕtvy link na neho neodkazuje. Je to len prostý text. A čo Ti kto môže za kus textu? Odkaz to nieje. Je to iba informáia. A tuďiž môžu ísť o bránu ďalej :D :wink:
Michael Watzke - Osobný blog, Bazár PC, notebookov, Tvorba WWW stránok
Nepíšte mi ohľadom phpBB, neodpovedám...
Obrázok užívateľa
Leachim
Expert
Expert

Poslaťod dzooky » Str Jan 31, 2007 8:37 pm

No asi s takou odpovedou sa uspokojit nemozem.
Neviem ci je niekde definovany pojem odkaz. Ved aj napriklad v knihe mas odkaz na dajaku druhu stranu ci knihu.
A taktiez keby si ta zobrali na musku, myslis zeby s tym na sude pochodil myslim ze na 90% urcite nie.
Co browsim po RU forach ziaden problem link za linkom (teda klikatelny)

Ked sa tak na to pozriem ze neodkazuje tak je to riadny blud, ale ked tak je postaveny SK zakon ta :lol: :lol: :lol:
Obrázok
Obrázok užívateľa
dzooky
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Leachim » Str Jan 31, 2007 8:39 pm

Proste.. Za mŕtvy link Ti v podstate nič nemôžu, lebo neodkazje na ware. Nieje to odkaz. Je to informácia. A krížením istých zákonov sa to dá obísť, lebo máš právo na informácie a podobne. už to presne neviem
Michael Watzke - Osobný blog, Bazár PC, notebookov, Tvorba WWW stránok
Nepíšte mi ohľadom phpBB, neodpovedám...
Obrázok užívateľa
Leachim
Expert
Expert

Poslaťod Aristox » Str Jan 31, 2007 9:40 pm

Link ktory je v CODE tagu je ako povedal kolega Leachim len textom.A je na uzivatelovi ci ho skopiruje a ako s nim nalozi (tym padom prebera zodpovednost on a nie administratori).
Obrázok Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
Aristox
Začiatočník
Začiatočník

Späť na Diskusia (phpBB 2)

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

vladstudio
TOPlist TOPlist

Valid XHTML 1.0 Strict [Valid Atom 1.0]

* Štúrovo ubytovanie *